Ett samtal med

Nyhet! Nu finns podden även på Spotify! Du hittar den genom att söka på "Ett samtal med"

Avsnitt 24

"Det är ju bland det häftigaste jag har varit med om". Så sammanfattar Molly Thollander sin upplevelse av en session hypnoscoaching. I detta avsnitt får ni lyssna på hennes fantastiska utveckling kring att prata med nya människor och presentera inför grupper. Vad har det inneburit för positiva effekter i hennes liv att inte längre ha jobbiga känslor för att prata med andra och hur hjälpte hypnoscoachingen henne framåt? En halvtimme med mycket igenkänning och inspiration kring vilken förändring som är möjlig! 

Avsnitt 23

Ett av poddens mest uppskattade avsnitt har varit avsnitt 14 med Jenny. Det känns därför väldigt roligt att välkomna henne tillbaka för ännu ett samtal!

I avsnittet går vi på djupet i hur hästen kan reagera både fysiskt och mentalt av exempelvis akupunktur och osteopati, hur människans inställning och energier påverkar hästen men även konkreta tips och perspektiv att inspireras av för att utvecklas som ryttare och människa. 

Avsnitt 22

Tuva Jarander var under början av 2023 med om en hästolycka som påverkade henne på djupet- både fysiskt och mentalt. I detta avsnitt får ni lyssna på hennes historia och de lärdomar som det senaste året har gett henne. 


Hur var det att ha köpt en islandshäst och inte kunna rida de fyra första månaderna? Vad har hon gjort för att skapa ett starkt band med sin häst från marken och hur kändes det att rida SM förra sommaren? Stort tack för ditt mod och styrka att dela med dig Tuva! <3 

Avsnitt 21

Vi startar veckan med ett nytt poddavsnitt! Idag säger vi varmt välkommen till fantastiska Jennie Windisch! Med snart 30 års erfarenhet har hon samlat på sig mycket kompetens och lärdomar. Hon driver en egen samtalsmottagning och jobbar inom vuxenpsykiatrin, just nu inom akutpsykiatrin och kör även psykiatriambulans.


I detta avsnitt pratar vi bland annat om hur det är att möta människor som mår riktigt dåligt, hur sociala medier kan påverka oss negativt, ångest, tips för att ta hand om sig själv och vikten av att våga prata om hur vi mår. Tack för ett fint samtal Jennie! <3 

Avsnitt 20

Vi kickar igång poddåret 2024 tillsammans med Elena Salibson! En inspirerande ryttare som även är coachklient till Emma. Hur har Elena hanterat jämförelse med andra, prestationsångest och att vara självkritisk? I detta avsnitt får ni bland annat lyssna på hennes erfarenheter av coaching, insikter som har förbättrat henne som ryttare och hennes bästa tips till alla som vill utvecklas mentalt. 

Avsnitt 19

God jul kära lyssnare! I dagens avsnitt bjuds det på mental träning! En ljudfil som ni kan lyssna på innan träning eller tävling för att hjälpa er själva till bästa sinnestillstånd och önskat resultat. Träna mentalt kontinuerligt för bästa effekt.

Stort lycka till och tack för ett fantastiskt 2023 <3 

Avsnitt 18

På med hörlurarna och gör dig redo för att inspireras! I dagens avsnitt samtalar Emma med hälso- och livsstilsterapeuten Annica Olsson! Hon har under sitt liv haft stora hälsoproblem med bland annat IBS. Läkarna sa att detta var något hon skulle lära sig att leva med men hon sökte sig vidare till alternativa metoder. Tur var det för idag är hon fri från sina magproblem och hjälper andra med hälsoutmaningar genom holistisk hälsa.


Hur har hon läkt sig själv, hur påverkar stress kroppen och vad kan din tunga berätta om måendet på kroppens organ? Ett avsnitt fullt av lärdomar, insikter och inspiration kring hälsa, attraktionslagen och hur du genom dina tankar kan attrahera in det du önskar i livet! <3 

Avsnitt 17

I dagens avsnitt får ni lyssna på hypnoscoaching! Emma och Marie använder sina kompetenser som certifierade hypnoscoacher och bjuder in er till att lyssna på när de hjälper varandra i en varsin session. Ni får följa med på när de berättar om ett varsitt mål de vill fokusera på och reflekterar över alla insikter efteråt. 


Vad har Emma för utmaning som hon vill befria sig själv ifrån och vilka insikter kom till henne? Hur upplevde Marie sin session och vad valde hon för område som Emma aldrig har hypnoscoachat i tidigare? Ett öppet och ärligt avsnitt med massvis av metaforer och insikter direkt från det omedvetna och utvecklingshypnosens kraft!

Avsnitt 16

Idag får ni lyssna på talangfulla Thea Huovinen! En satsande tävlingsryttare som Emma har fått äran att coacha de senaste åren. Thea var i början av 2021 med om en olycka där hon kraschade rätt in i ett hinder och fick hjärnskakning. Hur har hon jobbat med sitt mentala efter det och vilka strategier har fungerat för henne kopplat till rädslor och nervositet? Thea har även varit Guldryttare och ni får höra om den positiva utveckling som det har gett henne. Välkomna till ett avsnitt med massor av inspiration kring hennes resa med såväl mentala som fysiska vinster! <3

Avsnitt 15

I dagens poddavsnitt får ni lära känna Emma på djupt plan där hon delar med sig av de mentala utmaningar som hon har haft under sin uppväxt. Hur har tvångstankarna, panikångesten och självhatet som styrt hennes tonår idag blivit lärdomar som gjort henne starkare? Vad sa egentligen den inre rösten till henne på promenaden sommaren 2014 och när såddes de första fröna till Trygg Coaching? Ett öppet och ärligt avsnitt utan filter med hopp om att kunna ge styrka till alla som behöver det. <3

Avsnitt 14

Det är dags för ett nytt poddavsnitt och idag välkomnar vi kloka och erfarna Jenny Medin som driver Trapezius hästterapeut. Detta avsnitt innehåller allt och lite till som alla oavsett nivå eller ålder kan lära och inspireras av. 


Du får exempelvis lyssna på hennes erfarenheter av behandling, hur intuitionen guidar henne och hur hon går tillväga för att skapa förtroende till hästarna. Utöver detta även många aha-upplevelser, insikter och spännande exempel från en otroligt kompetent hästterapeut med kunskap, intuition, hjärta och hästens välmående i fokus.

Avsnitt 13

Sätt er tillrätta, på med hörlurarna och njut av att lyssna på kloka Frida Clewe! Hon är både dressyrtränare och ryttare och i detta intressanta avsnitt får ni höra om hennes lärdomar och erfarenheter- både från backen och i sadeln. Vilka gemensamma nämnare ser hon hos ryttare som lyckas? Hur går hon tillväga för att stärka ekipage som tränare och vilka strategier har hjälpt henne att utvecklas? Välkomna till ett avsnitt fullt av inspiration och tips!   

Avsnitt 12

Håll i hatten för idag blir det ett avsnitt som innehåller allt och lite till! Felicia är medial och kan kommunicera med både hästar, andar och djur. I detta avsnitt får du lyssna på hennes upplevelser av det övernaturliga, hur hon kommunicerar med hästar och hur du kan göra för att komma närmare ditt djur. Utöver detta får vi också påhälsning av en ande och hästen Stuart vill skicka ett budskap genom Felicia vilket rör Emma till tårar. Spänn fast säkerhetsbältet och häng med för i detta poddavsnitt kan allt hända! 

Avsnitt 11

Vi inleder hösten med ett samtal med härliga Isa Mandersson! Isa är en 23-årig tjej från Skåne som driver sitt företag IM coaching. För några år sedan var hon med om en ridolycka som gjorde henne riktigt rädd för att rida. Hur gick hon tillväga för att våga sitta upp i sadeln igen? Hur har hon hjälpt sig själv framåt och hur var våra liv som ryttare innan vi började träna mental träning jämfört med nu?


Välkomna till ett avsnitt fyllt av egna exempel och perspektiv kring att utvecklas och stärkas som ryttare oavsett ålder eller nivå. <3

Avsnitt 10

Poddens tionde avsnitt gästas av inspirerande Frida Wygler! En grym tjej med massor av girl power på 25 år som har tävlat ponny på elitnivå, storhäst upp till 130 cm, varit kontorschef och nu fokuserar på avel. Ett spännande avsnitt där hon berättar om allt ifrån tiden från tävlingarna på de internationella banorna, tips för att bli en framgångsrik ryttare till lärdomar från utmattning och att hela tiden vilja framåt. 

Avsnitt 9

Välkomna till ett samtal med underbara Monika Morling! Emma & Monika träffades för första gången hösten 2018 där hon var en av NLP-tränarna på utbildningen Emma gick. Häng med in i NLPs värld där det pratas om strategier, egna exempel och konkreta tips på hur du kan applicera NLP i ditt liv för att ta dig till nästa nivå! 

Avsnitt 8

Dagens avsnitt är ett samtal med fantastiska Fia Davidsson! Hon har arbetat med hästunderstödd terapi i över tio år och hjälpt mängder av ungdomar att må bättre genom sin breda kompetens och erfarenhet. Ett spännande avsnitt med många aha-upplevelser kopplat till hur hästar hjälper oss att må bättre blandat med egna berättelser kring hur vi har pratat med hästar bortom ord med häpnadsväckande resultat. <3

Avsnitt 7

Avsnitt 7 är här och idag blir det ett samtal med Emma & Susanne! Ett avsnitt med egna berättelser kring deras erfarenheter av stress, utmattning, självkänsla och prestationsångest. Hur kan du stärka din självkänsla genom din inre dialog? Hur kan du bryta ner din prestationsångest? Har du renoverat ditt inre på senaste? Ett samtal med massvis av egna exempel och säkerligen mycket igenkänning för dig som lyssnar. <3

Avsnitt 6

Dags för avsnitt 6- ett samtal med Emma & coachklienten Hannah. Hon tävlar och tränar i hoppning och berättar i detta avsnitt om de insikter hon har fått efter coachingsessionerna, hennes bästa tips för nervositet och den utveckling hon har gjort inifrån och ut. Hur kan man göra för att tävla lika ofta som att träna utan att ens sitta på en häst? Välkomna till ett dunderavsnitt med massor av tips!

Avsnitt 5

Idag får ni lyssna på ett samtal med Emma och Jonna. "Det känns som att hela mitt liv ändrades", så beskriver Jonna den utveckling som skedde redan efter några coachingsessioner. Ett inspirerande avsnitt om Jonnas inre resa!

Avsnitt 4

Välkomna till avsnitt 4! My är en tidigare klient hos Trygg Coaching och i detta avsnitt får ni lära känna henne, höra om hennes erfarenhet av coaching och hypnoscoaching samt vad det har bidragit till i hennes liv att investera i sitt inre.

Avsnitt 3

I poddens tredje avsnitt får ni lyssna på coaching! Felicia har aldrig blivit coachad tidigare och får i detta avsnitt bli coachad av Emma. Häng med på ett spännande avsnitt där ni får vara med i början och slutet av hur en session kan gå till.

Avsnitt 2

Välkommen till ett samtal med Emma & Agneta Lundin Parskog- två människor med passion för coaching och mental träning. Hur var deras liv innan de kom i kontakt med mental träning, hur kan du träna mentalt och vad finns det för tips för att hantera nervositet?

Avsnitt 1

I det första avsnittet träffar Emma coachkollegan och vännen Marie Louthander. Häng med på ett samtal om hypnoscoaching, egna erfarenheter kring mental träning, coaching och det hypnotiska tillståndet blandat med intuition och att vara medial.